zondag 7 september 2008

Onhafhankelijkheid

Hopelijk moeten dingen vanaf vandaag beter gaan. Ons goddelijk nieuwe appartementje heeft nu een Internetverbinding en zijn eigen auto onder carport A-26 staan. We hoeven dus niet meer ergens buiten op iemand zijn netwerk mee te liften of aan mensen vragen of ze even voor taxichauffeur kunnen spelen. Een stuk onafhankelijker dus.

Een kaart van onze omgeving


Onze school


Het 'vakantiepark' waar we verblijven


De auto hebben wij van mensen uit onze pa-klas 7-2 overgekocht, die waarschijnlijk volgende week vertrekken. Het gaat om een Oldsmobile Aurora, een 3,5L V6. Comfortabel autootje voor de roadtrips die wel van elektronica houdt, zoals elektrisch verstelbare stoelen, een uitgebreide boordcomputer, cruise control, stoelverwarming (gelukkig is het buiten 40 graden Celsius), etc...

Deze week eigenlijk niet veel uitgevoerd. Veel op school gezeten, briefings aangehoord, uitleg gekregen over het hoe en wat op de school, bij de Subways geluncht, gewinkeld, op het zwembad rondgedreven of in de hottub gezeten en naar solovluchten van klasgenoten gegaan. Erg leuk om te zien hoe anders het er hier aan toe gaat. Ten eerste zijn bijna alle mensen hier heel vriendelijk en ook een beetje gek. Als ze je accent horen, gaan ze gelijk een gesprek met je aan. En inderdaad, een vooroordeel wat goed klopt, veel mensen eten (te)veel.

Het afnemen van vingerafdrukken


Op het platform


Ook de kleine dingen zijn een ervaring op zich, zoals de Walmart. Dit is een enorme supermarkt die werkelijk bijna alles verkoopt, van eten tot kleding en van wapens tot meubels. Voor kinderen een goede plek om verstoppertje te spelen, het is er gróót! Wat verder opvalt is dat alles hier op elkaar lijkt. Elk blok is precies één statute mijl (1609m) breedt en lang en alle huizen en gebouwen lijken op elkaar met bijna in elk blok wel een tankstation, supermarkt, Subways en dergelijke. Bijna alle gebouwen hier zijn laagbouw en de favoriete kleur van de Amerikanen is roze/beige. Elk gebouw heeft namelijk bijna die kleur.

Het platform


Wachten op het busje naar school


Guns kopen bij de Walmart


Starbucks!


Veel interessante foto's heb ik nog niet. Als ik er meer heb, zal ik deze zo snel mogelijk op deze Weblog gooien. Hier nog enkele foto's van onze zeer lang durende heenreis.

Trivianten tegen elkaar in het vliegtuig


Daar zitten ze dan...


De Express-trein richting ons vliegtuig


Tot en met aankomende dinsdag zullen we nog grondschool hebben. Daarna kan het vliegen eindelijk beginnen! Helaas voor ons zal dit vliegen waarschijnlijk uitgesteld worden tot en met volgende week maandag. Dit betekent dat we vanaf woensdag vrij zijn en wij deze tijd waarschijnlijk op gaan vullen met een roadtrip. Deze zal gaan naar Grand Canyon, Las Vegas, San Diego of Los Angeles. Klinkt erg mooi en ik heb er al echt zin in!

3 opmerkingen:

cynthia zei

Hooi Sven!

Ik hoor het alweer, jij bent geland op een klein paradijsje. Het klinkt echt allemaal even geweldig. Wat heerlijk die dagen vrij om 'de wereld' te ontdekken :p Geniet ervan en alvast heel veel plezier met je ohzo lang naar uitgekeken eerste vlucht.

Kusje van Cynt

Yvonne zei

Ha, eindelijk wat foto's. Nu kan ik zien waar mn zoon uithangt.Ik kijk nu al uit naar de foto's van je solo-vlucht (slik.....!!!) Je mamsie

Anoniem zei

He broer,

Leuk om even wat foto's te zien joh. Krijg ik beetje een idee van het leven daar! Echt fijn dat er zoiets als een blog bestaat! En we hebben natuurlijk ook nog hyves (waar ik ook al een megabericht heb achtergelaten haha), skype, msn, sms, bellen... Het enige is dat ik me er nog niet heen kan toveren, voor de rest is alles mogelijk!:) Ben nu alweer benieuwd naar je volgende bericht en foto's!
Tot gauw broer!

Dikke kus en een megaknuf je zussie