woensdag 10 september 2008

In de holding

Gelukkig waren we geacclimatiseerd door onze grote vriend Pablo dat het niet zo snel ging. Nu weten we niet beter. Gisteren zouden wij om 9 uur 's ochtend een briefing van hem krijgen, maar onze Slome Spaanse Slaper kwam op zijn gemak om 1 uur 's middags aanzetten...mensen! In de tussentijd alle loshangende bladen uit mij Aircraft Operating Manual ververst, zodat het er een beetje aannemelijk uitziet. Dit AOM moeten we, tezamen met enkele andere dingen, de komende dagen goed leren. Het AOM bevat dingen zoals vele checklisten (uit het hoofd!), specificaties, beschrijvingen en getallen van het vliegtuig.
Verder de laatste briefings gehad over Precautionary Landings, het weer en hoe je een vlucht moet voorbereiden. Toen kwam onze grote Amerikaanse Dramaqueen Fred zijn verhaal doen over zijn meesterwerk, BlueOne (hier uitgesproken als Blue EINS). BlueOne is een planningsprogramma, werkt simpel en is heel duidelijk. Een prima programma dus. Een groot nadeel, het werk enorm traag, als het werkt. Beste Fred ging het programma even de hemel inprijzen en gooide al zijn emoties erin. Gelukkig legde hij alles ook minstens 3 à 4 keer uit, heerlijk niet? De man was al half in paniek dat er iets fout zou gaan en heeft wel tig keer gezegd dat we onze 'Hobbs' goed moeten bijhouden en dat je na je vlucht je 'pouch' met onder andere de vliegtuigsleutels erin wél moet inleveren. Ik hoop dat deze man zijn rust goed pakt.
Onze dag zat erop en dus ook onze Groundschool, yeah! Nu was het een kwestie van onder andere je checklisten goed kennen en wachten om te mogen vliegen. Dan nog even de vraag, wanneer kunnen we vliegen? Dit vroegen we na op school en zal waarschijnlijk eind volgende week worden......eind volgende week! Ik had dus nog gemakkelijk een week langer thuis kunnen zitten, wat een heerlijke planning dames en heren. Ons plan was om in de tussentijd naar Las Vegas, San Francisco, Los Angles, Grand Canyon of iets dergelijks te gaan. Echter, er bestaat een kans dat enkele mensen eerder al kunnen vliegen. We kunnen dus niet weg, omdat je pas een dag van tevoren weet of je op het rooster staat. Nu dus wachten, leren en waarschijnlijk in het weekend nog wél een roadtrip maken. Onder voorbehoud uiteraard.
's Avonds nog met de gehele klas een barbecue gehad, waarna we nog met een stuk of twintig man de Hot Tub in zijn gegaan en verder zijn gaan chillen in het zwembad. Hoe heerlijk kan het zijn. Nu dus anderhalve week wachten. Voor de één vakantie, voor de andere gewoon wachttijd...ik wil beginnen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Sven, even een berichtje van de Boomgaard.Super joh we hebben net pas de verhalen gelezen, we hebben namelijk van de week de boven verdieping geschilderd en gewit, ach joh voor jou niet boeiend maar daarom een late reactie. Jullie hebben een mooi autootje{nou ja auto} ik hoop dat jullie er veel plezier van krijgen en dat jullie lekker veel kunnen gaan bekijken.Ja Sven, Kim heeft wel gelijk als je het piloot zijn zat bent kan je altijd nog schrijver worden en wat vooreen, GEWELDIG!!!!Je foto's zijn hartstikke leuk hebben we toch een beetje idee waar ons aankomend
pilootje vertoefd.Sven we blijven je volgen, geniet er van en tot mails.Liefs A en A.

Anoniem zei

hey svenjo!
Ook ik ben eindelijk bij met het lezen van de verhalen op je blog. Super leuk! Wel jammer dat je moet wachten op het vliegen, maar dat overleven jullie vast wel met zulk mooi weer en een zwembad. Geniet ervan en veel succes.
Kus Stef
Ps: komende woensdagnacht weer om 4uur snachts chatten?;)