woensdag 23 juli 2008

De Vrije Woensdag

Vandaag is het woensdag in de examenweek en dat betekent een vrije (studie)dag! Mooi tijd om even een kleine update te geven van wat er de laatste tijd zoal gebeurd is.

Enkele weken geleden hebben we de theorie op school al afgerond door middel van toelatingstoetsen (die je moet halen om door te mogen naar het examen bij het CBR). Blok drie bestaat uit de vakken Operational Procedures, Mass & Balance, Instruments, Flight Planning en Human Performance & Limitations. Afgelopen maandag heb ik de toets voor OPS gehaald (96%) en gisteren de toets voor HPL (100%). Morgen volgt Mass & Balance met vrijdag als afsluiting FPL en Instruments.
Bij het afsluiten van de theorie hoort ook een laatste theoriedag. Deze dag is voor ons om eens op een andere manier naar school te gaan, níet in uniform en nóg minder serieus. Een erg leuke en grappige dag. Klein ongelukje: een groot schilderij in het trappenhuis is ietwat uitgelekt door onze waterpret, sorry school!

Foto's van de laatste schooldag:
Foto's van het vijveren van een leraar, Dhr. Steeman:
Daarnaast is er enkele weken geleden weer een Boeing 747 hier langsgeweest! Normaal komen deze hier niet, omdat ze hier (bijna) niet kunnen landen en opstijgen. Toch komen hier vaker grotere toestellen van de KLM langs om verschillende instrumenten te testen. Een tijdje terug was het weer zover.


Wij stonden met ongeveer 100 man de 747 op te wachten, met de hele provinciale weg aan weerszijden volgeparkeerd. Na lang wachten zagen we de 747 eindelijk in de verte aankomen. Hij maakte een approach en op het laatste moment ging hij in de zogenaamde go-around, trok hem redelijk stijl omhoog en draaide hem vol op zijn linkerkant, om nóg een nadering te maken. Supermooi om zo'n groot toestel op zo'n klein veld te zien, te horen en te voelen!
Daarna hebben we nog een BBQ gehad die door school geregeld was. Er stond een cateringteam klaar die voor 200 man ging BBQen. Eten en drinken op de kosten van school, erg gezellig en altijd goed!

Tot slot nog even een paar foto's van Schiphol-Oost, waar ik vorige week nog even langs ben geweest met Tim en Eelco.

Geen opmerkingen: