dinsdag 12 februari 2008

Hogerop

Het is nu een tijdje geleden dat ik mijn laatste bericht heb geplaatst. In de tussentijd is er redelijk wat gebeurd: ik ben verhuisd, de mensen uit 7-4 zijn sjaarzen geworden, we hebben de toelatingstoetsen achter de rug en meer.

Allereerst de verhuizing, een hel waar we achteraf absoluut geen spijt van hebben gehad. Op donderdag 10 januari kregen we plotseling te horen dat we mochten verhuizen. Dit aanbod konden we niet links laten liggen, dus besloten we om met ons brakke hoofd afscheid te nemen van de altijd gezellige camping. We waren benieuwd hoe het op Charlie 3 zou zijn.
Het inpakken was zo gedaan, alles leeggegooid, de muren leegetrokken en de tassen volgepropt. Op weg naar Charlie 3! Dat we nu op 4 hoog moesten leven is leuk een aardig, daar dachten we tijdens de verhuizing wel anders over. De auto's reden op en af, mensen op en neer. Het leek wel een georganiseerde sportdag voor klas 7-4. Iets voor middernacht stond alles van mij boven en ik was werkelijk uitgeput. Gelukkig moest alles nog uitgepakt worden uit de zeer 'georganiseerde' stapel zooi op mijn kamer, heel fijn. Daarnaast nog alles lopen boenen, zuigen en afvegen, het was een geweldige verhuizing.

Mijn nieuwe kamer

Nu, dik een maand later, kan ik zeker lachend terugkijken naar de tijd op de Camping. Het is hier namelijk veel gezelliger, zo hoog en droog. Eén huiskamer hebben we verbouwd tot thuisbioscoop en de andere doet zich voor als fitnessruimte. Daar aangrenzend bevindt zich het balkon,
waarvan wij een erg aangenaam uitzicht hebben over ons terrein, het vliegveld en de uitgestrekte weilanden van Eelde. De gezelligheid is alleen maar toegenomen, waarschijnlijk omdat we dichter op elkaar wonen, nu een echte gezamelijke ruimte hebben en alleen maar gekker zijn geworden.

De keuken

De woonkamer

Het balkon

Nu er een nieuwe klas is bijgekomen, namelijk klas 7-5, zijn wij niet meer de 'nieuwe' mensen hier. Wij zijn om deze reden ook kutsjaars-af geslagen, oftewel: we zijn sjaarzen. Met de komst van de volgende klas in begint maart, klas 8-1, krijgt ieder uit onze klas een zogenaamde Zeun uit de nieuwe klas. Twee weken terug hebben wij met onse Pa's nog een diner gehad, het 'Pa-Zeundiner', erg gezellig en er is veel gelachen.

Sjaarzen geworden

We zitten nu in een redelijk drukke tijd. Twee weken geleden zijn veel mensen begonnen met het leren voor de toelatingstoetsen die vorige week plaats hebben gevonden. Het ging hierbij om de vakken Meteo, Air Law, Principles of Flight en Aircraft General Knowledge (Electrics, Powerplant en Airframes & Systems). Deze toelatingstoetsen moet je voldoende scoren (70%) om door te mogen naar het CBR examen. Dit examen vindt plaats in week 9, over anderhalve week. Vanaf nu tot aan de CBR examens ben ik vrij om veel te leren. Als deze examens allemaal gehaald zijn, zijn we klaar met blok 1. Dit betekent tevens dat je op de helft van je theorie zit, heel fijn!

Het KLS-terrein

De afgelopen tijd hebben we naast het vele leren ook wat anders nuttigs gedaan: het plannen van het logofeest. Dit logofeest zal plaatsvinden op vrijdag 4 april. Op dit logofeest willen we via een logofilm de naam met bijbehorend logo van de klas bekendmaken. Er moet dus nog veel geregeld worden om dit allemaal klaar te spelen. Dit zal het allemaal wel waard moeten zijn, het beloofd een goed feest te worden!


1 opmerking:

Anoniem zei

Hej Svenniej!
Leuke kamer joh! Je hebt het wel voor mekaar zo =)
Ik heb over 1,5 week ook tentamenweek, dus ga ook dik aan de leer.. offe, iets wat er op lijkt, haha! ;) Maja.. veel succes iig!

dikke kus en hopelijk tot de 23e ;) xxx!
Romy..