donderdag 10 april 2008

Wintersport '08

Het is al een maandje geleden, maar ik zal er toch nog een bericht over maken. Na het afronden van de CBR-examens waren we eigenlijk wel toe aan wat ontspanning, namelijk wintersporten. We wisten dat we wel erg laat waren met boeken en dit hebben we ook gemerkt. Uiteindelijk, na tientallen reisbureaus, hotels, pensions en toeristenbureaus gemaild en gebeld te hebben, kregen wij een plaats toegewezen nabij Saalbach-Hinterglemm. Met Pasen zouden wij dus met z'n elven vier dagen richting Oostenrijk gaan!
De donderdagavond zijn we met drie auto's richting het zuiden vertrokken. De reis ging, op wat oponthoud door de sneeuw na, erg snel en onze auto kwam om half 7 's morgens bij Pension Schneider aan. We zijn maar in de auto gaan slapen, waarna wij na een half uurtje door Mevr. Schneider werden gewekt, met de mededeling dat wij ook wel binnen mochten slapen. Nu we toch al wakker waren en de witte pistes moesten aanschouwen, zijn we maar gelijk het dorp ingegaan. Na het huren van de spullen bij een van de twintig Intersportvestigingen, ontbijten, wachten op de rest, etc... stonden we na een paar uur op de berg. Het was even inkomen, maar daarna ging het al snel soepel.
De dag vloog om, al waren we wel redelijk uitgeput. We zijn thuis wat gaan douchen en chillen (ook wel: in slaap vallen), waarna we rond half 9 toch maar besloten om ook maar te gaan avondeten. Verder nog enkele tenten in Saalbach bekeken, maar redelijk vroeg afgehaakt, aangezien er eindelijk geslapen kon worden!
De volgende morgen begon gelukkig fris en vrolijk én het was strak blauw. We stonden dus ook in no-time bovenaan de piste. De dag hebben we gevuld met het rondtrekken door het gebied met af en toe genieten bij een berghut. Rond 4 uur was het toch echt wel tijd om de kelen te smeren en de spieren weer soepel te maken. Inderdaad, het après-skiën kon beginnen! Dit ging dan ook echt al een gek. De bierpullen vlogen erdoorheen, de Hollandse DJ XXL zette een waar feest neer en wij hielpen hierbij graag mee. Ondertussen werd er ook nog van de nachtpiste afgegaan. Deze piste lag heel toevallig ook voor de feesttent. Met genoeg bier op werd er dus weer vrolijk de piste afgeroetsjt, heerlijk!
De rest van onze Paasvakantie verliep net zo. Veel geskied/geboard, veel gekut en gelachen, veel gefeest en enorm veel plezier gehad. Enkele skiërs zijn overgegaan tot boarden. Zo heb ik Tim nog snowboardles gegeven, wat hij erg snel oppikte. Zo begonnen we met 5 boarders en eindigden we met z'n achten, juistem!


Geen opmerkingen: